Вентилаторни конвектори

Те са предназначени за целогодишна климатизация, използвани както в домашни условия, така и за офиси, обществени и производствени сгради. Този тип вентилаторни конвектори, обединяват в едно: радиатор и климатик.

Какво е предназначението на вентилаторните конвектори:

 • Тялото на конвектора, се използва за отопление и охлаждане.
 • Те са предвидени да се съчетават с интериора, благодарение на изисканият си външен вид. Има модели специално предназначени за скрит монтаж, което им позволява да бъдат незабележими, а в същото време създават уют и комфорт. Осигуряват ни безшумна и ефективна работа, както и дълъг експлоатационен период.
 • С голямата си мощност, конвекторите ни осигуряват желаната температура за минимално време, след стартиране. Подобно на климатиците, конвекторите разполагат с филтри, който пречиства въздуха в помещението.
 • Разликата между него и климатика, е че в топлообменника на конвектора тече вода, а не фреон, и това е причината да има същата ефективност независимо от разстоянието, на което се намира. 

Как работят вентилаторните конвектори?

Конвекторите работят отлично с термопомпа и с други топлоизточници – котли на твърдо гориво, камини с водни ризи, газ, електричество, без никакви промени и доработки по инсталацията. В същото време охлаждат много ефективно, ако са свързани с термопомпа.

Монтаж

Има различни вентилаторни конвектори за скрит монтаж – под подове, таванни и стенни и за открит монтаж – високо-стенен монтаж, за монтаж на таван и предстенен монтаж.

Сервиз и обслужване

Препоръчва се все пак специалистите да правят профилактика на всеки 2 години, за да се осигури оптимална работа, но не е задължително, както при котлите.

Нашата фирма Дикси ООД сме водещи в областта на отоплителните системи и в нашият онлайн магазин dixishop.bg предлагаме качествени и високотехнологични –  ултратънки вентилаторни конвектори PellasX тип C със стъклен панел и ултратънки и тихи вентилаторни конвектори PELLASX за хоризонтален и вертикален монтаж с метален преден панел с много добри спецификации.

Конвекторите PELLASX може да спестят повече от 30% енергия. Ултратънките вентилаторни конвектори PELLASX в комбинация с термопомпи PELLASX са специално разработени за жилища и осигуряват отопление и охлаждане. Предимствата на дизайна, елегантния външен вид и супер тихата функция Ви гарантират модерен и комфортен живот.

Фирмата разполага с квалифициран и мотивиран персонал и предлага на своите клиенти изграждане на цялостни отоплителни инсталации. Правим посещение и оглед на място, което дава възможност за изготвяне на прецизна схема на отоплителната система, съобразена с нуждите и желанията на клиента.

Предлагаме най-новите технологични решения и се стремим да отговорим на все по-високите изисквания на разрастващия се пазар за съвременни отоплителни уреди в България.

Стремим се:

 • Да останем водещи в областта на отоплителните системи си;
 • Залагаме на качествено изпълнение в договорения срок;
 • Работим за осигуряване комфорта на нашите клиенти;
 • Създаваме модерни решения и проекти;
 • Ориентирани сме към европейски метод на работа;
 • Високо качество при изпълнение на отоплителни системи;
 • Новаторско мислене и мотивиран екип с висока квалификация.

Компактни, ефективни, лесни за монтаж и експлоатация, без излишни изисквания за пространство и поддръжка – термопомпите са един добър избор за отопление, охлаждане и топла вода във Вашият дом.

Осигурете си комфортна климатична вентилация с фирма Дикси ООД!

Обадете ни се: 0887595308!