От изобретението на първата електрическа печка за отопление през 1861 г. индустрията постигна значителен напредък при домашните климатични системи.

От отоплението на дърва до следващото поколение автоматизирани системи за отопление с изкуствен интелект, надпреварата за високо интелигентни, напълно автоматизирани технологии за отопление, вентилация и климатизация продължава.

Новите производители излизат на пазара и въвеждат своите иновации на следващо ниво. Без съмнение технологиите са основният двигател при растежа на индустрията на климатичните системи днес. Те играят важна роля за нарастващото търсене на енергийно ефективни решения.

Докато първоначалните технологични разработки се фокусираха върху подобряване на механиката и повишаване на ефективността, сегашният фокус също е върху надеждността, комфорта и енергийната ефективност.

Нека да разгледаме някои от най-новите постижения в климатичните технологии, приложени към частен дом.

Автоматизация и интелигентни системи

Представете си, че вашият климатик или отоплителна система автоматично се включва точно 15 минути, преди да се приберете от работа. Независимо дали е зададено с предварително зададен таймер или с приложение, което определя текущото ви местоположение, с интелигентни технологии можете да контролирате климатичната система у дома от мобилното си устройство. Благодарение на Wi-Fi връзката вече не е необходимо дори да сте у дома, за да наблюдавате системата!

Интелигентните климатици и програмируемите термостати ни предлагат много предимства. Заедно с комфорта и удобството, можете да получите възможност за пестене на енергия, като зададете времето за активиране на системата точно в момента, когато имате нужда от нея. По този начин системата няма да работи ненужно през деня и ще спести енергия.

Интелигентната технология превръща напълно автоматизираните домове в реалност. Сега климатичната система може да бъде свързана с други интелигентни уреди в къщата и тя ще работи автоматично в зависимост от климатичните условия, вашите предпочитания и настройки.

Например, ако навън е слънчево и горещо, щорите могат да бъдат спуснати наполовина, климатикът ще включи вентилатора на минимум, за да спести енергия, докато таванният вентилатор може да се включи и при ниска мощност, за да циркулира въздуха в стаята. Освен това можете да давате и гласови команди на вашия климатик. Всички устройства могат да бъдат свързани и настроени едно към друго!

Отоплителна система, вентилация и климатизация – настройка на температурата в зависимост от зоната

Системата включва разделяне на помещенията в къщата на различни зони, температурата на въздуха във всяка от които се контролира индивидуално от отделен термостат.

Различните части на къщата може да изискват различни температурни настройки и като използвате зониране, можете да постигнете необходимата температура за всяка зона. Това е особено важно за спестяване от отопление в празните помещения.

Като допълнение към финансовите ползи, потребителят получава топлина, повишен комфорт и по-безопасен дом!

Ние от фирма Дикси се занимаваме с модерни технологии за отоплителни системи.

Голям избор от продукти за ОТОПЛЕНИЕ И ОХЛАЖДАНЕ, може да закупите онлайн от нашият магазин dixishop.bg.